Ο Μπέλετς, τα πλεονεκτήματα και τα ρίσκα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ

Είναι γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν διάγει και την καλύτερη του περίοδο στο αγωνιστικό κομμάτι στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι λόγοι είναι πολλοί και χιλιοειπωμένοι και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε περαιτέρω.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια επίδοση, για την οποία μπορούν να υπερηφανεύονται ο Τόμας Ντολ και οι ποδοσφαιριστές του στην τρέχουσα σεζόν.

Έπειτα από την ολοκλήρωση έξι αγώνων, οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με τρία γκολ παθητικό. Δεν δέχθηκαν γκολ στα ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ, ενώ επίσης δεν παραβιάστηκε η εστία τους στους αγώνες κόντρα σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πολυεργαλείο από τη Σερβία τρέχει ασταμάτητα και σπάει τα κοντέρ

Τα τρία γκολ τα έχουν δεχθεί στα παιχνίδια με την ΕΝΠ στη νίκη με 2-3 εκτός έδρας και με τον Απόλλωνα την περασμένη Κυριακή (10/11) στο ντέρμπι του Τσιρείου Σταδίου, το οποίο έληξε, ως γνωστό, στην ισοπαλία με σκορ 1-1.

Ασφαλώς και η δουλειά και η προσήλωση στην άμυνα αφορά ολόκληρη την ομάδα. Προεξάρχοντος του Βιντ Μπέλετς, ο οποίος πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, για την ώρα,  και δεν θα αργήσει η στιγμή που η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα κληθεί να μπει σε συζητήσεις με την ιταλική Σαμπντόρια για την αγορά του. Αν δεν το έχει κάνει ήδη μέχρι τώρα…

Πέρα από αυτό, το να αγωνίζεσαι με τριάδα στην αμυντική σου γραμμή, εμπεριέχει πλεονεκτήματα, αλλά και πολλά ρίσκα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα στην αμυντική του γραμμή, ίσως τους καλύτερους στο τρέχον πρωτάθλημα. Αυτό το γεγονός δίνει την ευχέρεια στον Γερμανό προπονητή να νιώθει ασφάλεια στα μετόπισθεν με τις επιλογές που έχει.

Ο αντίλογος που μπορεί να αναφέρει κάποιος πάνω σε αυτό το θέμα είναι το ότι ο τρόπος παιχνιδιού των γαλαζοκιτρίνων μπορεί να τον αφήσει εκτεθειμένο στην άμυνα. Φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, πως η άμυνα του ΑΠΟΕΛ πιέστηκε πάρα πολύ, ειδικά προς στο τέλος του παιχνιδιού και ισοφαρίστηκε στο σκορ. 
 
Παρ' όλα αυτά, οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν πως είναι πολύ σταθεροί στα αμυντικά τους καθήκοντα, στο σημείο που βρίσκεται η σεζόν και μπορούν να νιώθουν υπερηφάνεια για το κατόρθωμά τους...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό