Η εκτόξευση Δόξας-ΑΕΛ και η καταβαράθρωση του ΑΠΟΕΛ-Η σύγκριση της βαθμολογίας

Με το τέλος του αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, όλες οι ομάδες συμπλήρωσαν συνολικά 22 αγώνες στον φετινό ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, με τη μάχη του τίτλου αλλά και της διαβάθμισης να φουντώνει, τέσσερις στροφές πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Λόγω του γεγονότος ότι φέτος το πρωτάθλημα διεξάγεται με δεκατέσσερις ομάδες, τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν ανέρχονται στα 26, ενώ την περσινή χρονιά, ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στις 22 αγωνιστικές.

Με συμπληρωμένες φέτος τις 22 αγωνιστικές, μπορεί να αποτυπωθεί μια πλήρης εικόνα των πεπραγμένων των ομάδων την περασμένη σεζόν, σε σύγκριση με τη φετινή. Σημειώνεται ότι Καρμιώτισσα και Ερμής, δεν υπολογίζονται στη σύγκριση, αφού ήταν ομάδες που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία από τη δεύτερη.

Καταρχάς η βαθμολογία την περσινή χρονιά, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε διαμορφωθεί ως εξής:

Ομόνοια

43

Ανόρθωση

43

ΑΠΟΕΛ

39

Απόλλωνας

39

ΑΕΚ

35

ΑΕΛ

31

Πάφος

30

Νέα Σαλαμίνα

26

Ολυμπιακός

25

Παραλίμνι

23

Εθνικός

21

Δόξα

14

Με βάση την περσινή βαθμολογία, τέσσερις ομάδες κυνηγούσαν τον τίτλο, αφού Ομόνοια και Ανόρθωση βρίσκονταν ισόβαθμες στις πρώτες δύο θέσεις, με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα να ακολουθούν με 39 βαθμούς.

Τις δικές της πιθανότητες διατηρούσε η ΑΕΚ, η οποία είχε μαζέψει 35 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ με 31, θα πάλευε για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην κάτω ζώνη, η Δόξα βρισκόταν στην τελευταία θέση με μόλις 14 βαθμούς και θα έπρεπε να παλέψει πολύ για να γλυτώσει τη διαβάθμιση, ενώ το δεύτερο εισιτήριο για τη δεύτερη κατηγορία, όπως φαίνεται και στον πίνακα, θα παιζόταν μεταξύ Εθνικού, Ένωσης, Ολυμπιακού και Νέας Σαλαμίνας.

Συγκρίνοντας το... ταμείο των ομάδων τη σεζόν 2019-20 με τη φετινή σεζόν, κάποιες ομάδες μάζεψαν τους ίδιους βαθμούς, ενώ άλλες είχαν μεγάλη απόκλιση στη βαθμολογική τους συγκομιδή.

Για παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ, που τη φετινή σεζόν πραγματοποιεί τραγική πορεία, μάζεψε 15 βαθμούς λιγότερους από πέρυσι και από την τρίτη θέση που βρισκόταν, φέτος βρίσκεται στην δέκατη.

Από την άλλη, δύο ομάδες έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για τη Δόξα, η οποία πέρυσι ήταν στην τελευταία θέση με 14 βαθμούς και φέτος είναι στην έκτη, με 29. Έχει ουσιαστικά μαζέψει κάτι περισσότερο από τους διπλάσιους βαθμούς, σε 22 αγωνιστικές.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να μαζέψει 45 βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση, αντίθετα με τους 31, που είχε πάρει κατά την περσινή χρονιά.

Σημαντική αύξηση στη βαθμολογική του συγκομιδή βλέπει και ο Απόλλωνας, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή με 47 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από αυτούς που είχε μαζέψει πέρυσι.

Σημειώνεται ότι τρεις ομάδες, πήραν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς και τις δύο χρονιές. Πρόκειται για την Ανόρθωση(43), τη Νέα Σαλαμίνα (26) και τον Ολυμπιακό (25).

Η φετινή βαθμολογία

Απόλλωνας

47

ΑΕΛ

45

Ομόνοια

44

Ανόρθωση

43

ΑΕΚ

37

Δόξα

29

Νέα Σαλαμίνα

26

Πάφος

25

Ολυμπιακός

25

ΑΠΟΕΛ

24

Παραλίμνι

21

Εθνικός

16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ