Συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου τα επεισόδια-«Δεν κρίθηκε υψηλού κινδύνου αγώνας»

Πήρε θέση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, για το Σούπερ Καπ στο φούτσαλ, με ρίψη αντικειμένων από οπαδούς, όπου προκάλεσαν και τον τραυματισμό του δημοσιογράφου της Cytavision, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.  

Mιλώντας στον Αlpha o Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως ο αγώνας δεν κρίθηκε ψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένα πρόσωπο από πετροβολισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου «το όλο περιστατικό έγινε μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει σε κάποιο στάδιο, για να σταματήσουν όλες αυτές οι επικίνδυνες ρίψεις με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένα πρόσωπο και για αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων η Αστυνομία επενέβηκε, ανέβηκε στις κερκίδες με αποτέλεσμα κάποιοι οπαδοί της ομάδας αυτής να χρησιμοποιήσουν πυροσβεστήρα εναντίον των μελών της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στον χώρο. Στη συνέχεια με επέμβαση της Αστυνομίας όλοι οι οπαδοί της ομάδας αυτής εξήλθαν του γηπέδου κι όταν εξήλθαν ξεκίνησαν πετροπόλεμο εναντίον της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο στήθος, ευτυχώς ελαφρά, ένα μέλος της Αστυνομίας».

Ερωτηθείς εάν υπήρχε επαρκής αριθμός αστυνομικών στο στάδιο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομία είπε ότι «στη βάση της αξιολόγησης που έγινε όσον αφορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου αγώνα είχαν μεταβεί στο στάδιο ένας αριθμός μελών της Αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή προχωρούμε στη διερεύνηση της υπόθεσης, το τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων με ανακριτική ομάδα προσπαθεί να εντοπίσει, να ταυτοποιήσει κάποια πρόσωπα από φωτογραφικό υλικό το οποίο είχαμε προχωρήσει να εξασφαλίσουμε από μέλος μας, που βρισκόταν εκεί για αυτόν τον σκοπό. Γι' αυτό προχωρούμε στη διερεύνηση να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για το αν διαπιστώθηκε ότι η εκτίμηση για την επικινδυνότητα του αγώνα ήταν σωστή κι αν θα ήταν σωστό να υπήρχαν περισσότεροι αστυνομικοί πρόσθεσε ότι «πριν από κάθε αγώνα αλλά και μετά γίνεται μια αξιολόγηση και με τις ομάδες, ακριβώς για να γνωρίζουμε τον αριθμό των οπαδών που θα μεταβούν, την κρισιμότητα του αγώνα κι όλα αυτά ώστε να τοποθετήσουμε αριθμό μελών μας. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου γίνονται κάποια πράγματα που είναι απρόβλεπτα. Ενδεχομένως όπως και σ' αυτή την περίπτωση όπου ο αγώνας δεν αξιολογήθηκε ως ψηλού κινδύνου. Σίγουρα μετά το τέλος του αγώνα γίνεται αξιολόγηση αλλά επαναλαμβάνω, αυτό πολλές φορές είναι απρόβλεπτο, δεν μπορείς να το προβλέψεις, όμως εν πάσει περιπτώσει και μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών να ήταν, αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι οπαδοί είχαν ξεκινήσει να ρίχνουν κάποια αντικείμενα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί όπως είπαμε κι ένα πρόσωπο κι ένα μέλος της Αστυνομίας όταν είχαμε επέμβει στην κερκίδα».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως «από τη μία ομάδα που έγιναν τα επεισόδια ήταν περίπου 600 φιλάθλοι και στην άλλη ομάδα 250 περίπου. Αντιλαμβάνεστε το έργο ήταν αρκετά δύσκολο ειδικά όταν μέλη μας ανεβαίνουν στις κερκίδες για να αποτρέψουν επεισόδιο. Κάποιοι ανεγκέφαλοι χρησιμοποίησαν και κάποια αντικείμενα. Αυτά γίνονται στιγμιαία. Αν ένας, χωρίς να το σκεφτεί, ρίξει ένα αντικείμενο αντιλαμβάνεστε. Πράγμα το οποίο και έγινε. Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε η Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα πρόσωπα αυτά, τη δεδομένη στιγμή δεν έγινε κατορθωτό να συλληφθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον τα πρόσωπα αυτά είχαν τραπεί σε φυγή, υπήρχε μια απόσταση και λόγω του σκότους έριχναν πέτρες, με αποτέλεσμα όπως είπα να τραυματιστεί ένας μέλος μας κι υπήρξε ο κίνδυνος να τραυματιστούν κι άλλοι. Γίνεται έρευνα για να εντοπίσουμε τα πρόσωπα αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)