Μια αρχή κάτι παραπάνω από «ήμισυ του παντός»

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όμως για τη φετινή περιοδεία του ΑΠΟΕΛ στους Ομίλους του Europa League η καλή αρχή απέναντι στην Αστάνα εντός έδρας είναι ίσως κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά.

Κόντρα στην θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα ενός Ομίλου όπου λογικά τους τέσσερις μονομάχους δεν χωρίζουν μεγάλες διαφορές – μια ομάδα την οποία ξέρει από πέρσι-, οτιδήποτε άλλο εκτός από νίκη θα ψαλιδίζει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης.

Αφενός γιατί η Αστάνα χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της εκτός έδρας, αφετέρου γιατί στη  φάση αμφισβήτησης που βρίσκεται, ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη την ψυχολογική ένεση που θα του δώσει ενδεχόμενη νίκη επί των Καζακστανών.

Επιπλέον, για τους πρωταθλητές ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε Ολυμπιακό και Γιανγκ Μπόις. Καθώς όλες οι ομάδες του Β’ Γκρουπ έχουν ισχυρή έδρα,  φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό τα δύο εισιτήρια για τους «32» θα κριθούν από το βαθμό αξιοποίησης της έδρας από κάθε ομάδα.

Καλές πρεμιέρες
Γενικά οι γαλαζοκίτρινοι ξεκινούν καλά στους Ομίλους. Τρεις φορές που έπαιξαν στο Champions League, πήραν «Χ» από την Ατλέτικο εκτός, κέρδισαν εντός τη Ζενίτ  και έχασαν 1-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

Στο Europa League πήραν «Χ» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και πέρσι έχασαν 3-0 από τη Σάλκε στο ΓΣΠ.

Πλέον φαίνεται πως όλο το ρόστερ είναι σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των Ντε Καμάργκο και Λάγο. Η δικαιολογία των περιορισμένων επιλογών δεν υφίσταται και η πρεμιέρα του Europa League προσφέρεται για τα αποκαλυπτήρια της ομάδας που έκτισε το Τόμας Κρίστιανσεν μέσα από μεταγραφές και τρεις μήνες δουλειάς.

  

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...