Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Φάκελος Ball Boys: Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου

Μιχάλης Πολυδώρου  01/05/2018 09:55
Φάκελος Ball Boys: Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου

Φάκελος Ball Boys: Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου

Μιχάλης Πολυδώρου  01/05/2018 09:55

Δίκαια ο Σωφρόνης Αυγουστή διαμαρτυρήθηκε στη συνέντευξη Τύπου  με την επιδεικτική αδιαφορία των ball boys να επιστρέψουν άμεσα την μπάλα εντός του αγωνιστικού χώρου από το χρονικό σημείο που το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο σκορ.

Δίκαια και ο Νεκτάριος Πετεβίνος είχε διαμαρτυρηθεί τουλάχιστον σε άλλες δύο περιπτώσεις για το ίδιο φαινόμενο στο Τσίρειο. «Από το 88ο λεπτό είδαμε πως τα ball boys σχόλασαν. Φαίνεται πως εδώ στη Λεμεσό σχολάνε πολύ νωρίς, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία» έλεγε σε δηλώσεις του στις 19 Νοεμβρίου του 2016 μετά από αγώνα με την ΑΕΛ.

Το ίδιο έπραξε και στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 πάλι μετά από αγώνα στο Τσίρειο. «Ακούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έπρεπε να μιλήσει για τα ball boys. Είχαν εντολές να μην δίνουν την μπάλα και μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν» έλεγε μετά από αγώνα με τον Απόλλωνα.

Κι επειδή στην Κύπρο συχνά αρεσκόμαστε στα παραδείγματα από το εξωτερικό, ας δούμε τι έκαναν στην Αγγλία που τόσο μας αρέσει. Στην Αγγλία λοιπόν, πριν μερικά χρόνια όταν αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, δοκίμασαν μια λύση που άντεξε στον χρόνο και τηρείται μέχρι σήμερα. Τα ball boys στα πλείστα γήπεδα της Premier League, δεν στελεχώνονται  από παιδιά των ακαδημιών της ομάδας, αλλά από παιδιά των τοπικών σχολείων της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο, οι μπάλες δεν χάνονται πια, ενώ τα παιδιά τις επιστρέφουν όταν και όπως προβλέπεται στον παίχτη.

Μάλιστα φτάσαμε και στο άλλο άκρο, αφού πρόσφατα ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε παράπονα για τα Ball Boys στο Old Trafford. Σε συνέντευξη τύπου, εμφανίστηκε  δυσαρεστημένος κατηγορώντας τα ball boys πως ευθύνονται για το γεγονός ότι καθυστερούν να επιστρέψουν την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η ομάδα του να μην βρίσκει ρυθμό.

Δεν ξέρω πόσο εύστοχη ήταν (μάλλον δεν ήταν) η δήλωση του Νεκτάριου Πετεβίνου μια μέρα μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος περί αστείων δηλώσεων του Σωφρόνη, αυτό που ξέρω είναι πως το πρόβλημα παραμένει, ζητά επιτακτική λύση και συνοψίζεται στη ρήση του θυμόσοφου λαού μας «Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας