Οι προσθήκες δυναμώνουν τον ΑΠΟΕΛ

Όπως γράψαμε την περασμένη βδομάδα, η προσθήκη των Σάβιτς, Άλεφ και Πάβλοβιτς θα δυναμώσει τον ΑΠΟΕΛ. Οι δύο «ιτς» μπήκαν στην ομάδα από τη ρεβάνς με τη Σουτιέσκα, μαζί με τον Μάτιτς που προτιμήθηκε αντί του Άλεφ, ανεβάζοντας τους πρωταθλητές, οι οποίοι απέκλεισαν τους Μαυροβούνιους με συνολικό σκορ 4-0. Και όπως το θεωρεί εύκολο, ας σκεφτεί τι έγινε πέρσι απέναντι στη Σούντουβα ή τις δύο ισοπαλίες με τη Βαρντάρ πριν μερικά χρόνια.

Ο Τραμετσάνι στήνει μια ομάδα με ταυτότητα και χαρακτήρα, προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει τα θετικά και να μειώσει τα αρνητικά στο 3-5-2 με το οποίο (είναι βέβαιο πως) θα πορευτεί στα προκριματικά. Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος σε σχέση με την εκτός έδρας ευρω-πρεμιέρα, δημιουργώντας την προσδοκία ότι θα εμφανιστεί ακόμα πιο βελτιωμένος την προσεχή βδομάδα, πάλι στο ΓΣΠ, κόντρα σε Καραμπάχ ή Νταντάλκ.

Στο 3-5-2 ο Μπέλετς έχει εξασφαλισμένη τη θέση στο τέρμα, ενώ ο Σάβιτς έβγαλε από την 11αδα το Λαφράνς, για να παίξει στο κέντρο της άμυνας, έχοντας παρτενέρ τους Βούρο (δεξιά) και Ιωάννου (αριστερά). Ο Γκέντσογλου σταθερά ως κόφτης, αφού μάλλον αυτός είναι το μοναδικό κλασσικό 6αρι του ρόστερ, με Μάτιτς και Ντε Βινσέντι πιο μπροστά.

Δούλεψαν τα πλάγια
Το… πείραμα στα πλάγια δοκιμάστηκε για μια ακόμα φορά, με το Γιάκολις δεξιά - μια θέση όπου υστερεί ο Κροάτης όσον αφορά στα αμυντικά καθήκοντα – και το Μιχάιλοβιτς στ’ αριστερά, παρότι δεξιοπόδαρος. Και οι δύο προσπάθησαν φιλότιμα και ήταν καλοί, παρότι ο αντίπαλος δεν έβαλε πιέσεις, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία που είδαμε σε προηγούμενους αγώνες.
Έχοντας λιγότερη πίεση ο Γιάκολις ήταν πολύ καλός επιθετικά, έχοντας πολλές συνεργασίες με τον Αλ-Τάμαρι. Στο πλάνο ανάπτυξης του Τραμετσάνι η μπάλα έφευγε κάθετα από πίσω και έφτανε με μεγάλη μπαλιά στα δεξιά, όπου συνδυάζονταν ο Κροάτης με τον Ιορδανό.

Ιορδανός… σερβιτόρος
Η μεγάλη διαφοροποίηση ήταν στο επιθετικό κομμάτι με τον Αλ-Ταμάρι να αναδεικνύει μια αρετή, η οποία - αν τη δουλέψει – θα τον κάνει ασυναγώνιστο: το… σερβίρισμα. O Ιορδανός είναι τόσο ευέλικτος και επικίνδυνος, ώστε να τραβάει πολλές φορές πάνω του δύο και τρεις παίκτες, δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα. Δίπλα του βρέθηκε ένας παίκτης με δολοφονικό ένστικτο, ο Πάβλοβιτς, ο οποίος έφτασε στο χατ – τρικ χάρη και στη δημιουργική ικανότητα του 22χρονου Ιορδανού, ο οποίος δείχνει να κινείται ιδανικά δορυφορικά του σωματώδη αλλά ευέλικτου Σέρβου φορ. Εξαιρετική ήταν η συνεργασία και με τον Γιάκολις, που τροφοδοτήθηκε πολλές φορές από τον Ιορδανό.
 
Βελτίωση και αυτοπεποίθηση
Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ βελτιώνεται. Οι δύο νίκες κόντρα στη Σουτιέσκα και η καλή εμφάνιση μπροστά σε 8.300 οπαδούς του στο ΓΣΠ – ρεκόρ προσέλευσης στην εποχή της Κάρτας Φιλάθλου – δίνει χρόνο στην ομάδα να δουλέψει και να ανέβει ακόμα περαιτέρω ενόψει  των δύο επόμενων, εξαιρετικά κρίσιμων αγώνων, όπου ενδεχόμενη επιτυχία φέρνει στα ταμεία μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ και ευρωπαϊκή πορεία έως το Δεκέμβριο, τουλάχιστον.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)