31 τελικές και κατοχή 70% με τα μισά επιθετικά «όπλα» έξω

Η δυναμικότητα της TNS δεν προσφέρεται για συμπεράσματα όμως το δείγμα του νέου ΑΠΟΕΛ μόνο για μουρμούρα δεν είναι

Ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Τρίτης (19/7) έκανε το αυτονόητο. Κέρδισε εύκολα τη χειρότερη ομάδα που πέρασε από το ΓΣΠ τα τελευταία χρόνια με 3-0 και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρέμειναν άσφαιροι για 144’ απέναντι στους συμπαθητικούς Ουαλλούς, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να αμύνονται και να προσπαθούν να ροκανίσουν τον χρόνο ακόμα και στα πλάγια άουτ από το πρώτο δεκάλεπτο, προκαλώντας εκνευρισμό σε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και κόσμο του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν φανερό πως μόλις ο πρωταθλητής Κύπρου πετύχαινε ένα γκολ το εγχείρημα θα ήταν απλό και η πρόκριση θα ερχόταν εύκολα, παρά το άγχος που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στις συνεχόμενες παρουσίες του ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, δεν θυμάμαι να έφτιαξε τόσες πολλές ευκαιρίες απέναντι σε κανένα αντίπαλο, όποια και να ήταν η δυναμικότητά του.

Σύμφωνα με την UEFA (δείτε εδώ τα στατιστικά) οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν 31 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 11 στον στόχο.

Η λογική λέει πως με την ενσωμάτωση των Γιαννιώτα και Ιγκόρ ντε Καμάργκο ο ΑΠΟΕΛ θα προσθέσει ποιότητα στην επιθετική του γραμμή και θα γίνει ακόμα πιο απρόβλεπτος.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έκανε ο Ρενάν Μπρεσάν, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε ξανά ο Ορλάντι. Δύο επιπλέον επιλογές για τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος και στα δύο παιχνίδια με την ΤNS αντικατέστησε πρώτα τον Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει την ικανότητα να επιτεθεί κατά μέτωπο και να δώσει κάθετες πάσες στον επιθετικό κορυφής και τους εξτρέμ, κάτι που απαιτεί ο Δανός τεχνικός από τους δύο επιτελικούς μέσους στο νέο αγωνιστικό πλάνο που εφαρμόζει στον ΑΠΟΕΛ.

Με μια τετράδα ποδοσφαιριστών (Γιαννιώτα, Ντε Καμάργκο, Μπρεσάν, Ορλάντι) συν ο Λάγο, ο ΑΠΟΕΛ θα είναι άλλη ομάδα στα παιχνίδια του γ΄ προκριματικού γύρου με το νικητή του ζευγαριού Ρόσενμποργκ-Νόρκεπινγκ που θα προκύψει το βράδυ της Τετάρτης (20/7) στη Σουηδία, με τους Νορβηγούς να έχουν προβάδισμα με τη νίκη 3-1 στο πρώτο παιχνίδι.

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)