Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέχει ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί ποτέ

Έχετε αναρωτηθεί, μέρες που είναι, αν υπάρχει όριο ηλικίας για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η απάντηση είναι: όχι. Οι ολυμπιακές αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν κανέναν λόγω ηλικίας όμως αυτές που βάζουν τα όρια είναι οι ομοσπονδίες των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Η πρώτη ηλικία που οι περισσότερες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες δίνουν το πράσινο φως για συμμετοχή στους Αγώνες είναι αυτή των 16 ετών. Από την άλλη η Ολυμπιακή Επιτροπή για να προετοιμάσει τους μελλοντικούς αθλητές για το περιβάλλον των μεγάλων αγώνων έχει θεσπίσει από το 2010 τους Ολυμπιακούς Νέων στους οποίους λαμβάνουν αθλητές από ηλικία 14 έως 18 χρονών.


Γιατί όλα τα παραπάνω; Για να καλύψουν αυτό που αναφέρεται εντός παρενθέσεως στον τίτλο, ότι το ρεκόρ που κατέχει ο Δημήτριος Λούνδρας από τους πρώτους Ολυμπιακούς μάλλον είναι ακατόρθωτο να καταρριφθεί. Ο Λούνδρας γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1885 και όταν έλαβε μέρος στους Αγώνες ήταν 10 ετών και και 218 ημερών, στοιχείο που τον κατατάσσει έως τον νεότερο όχι μόνο αθλητή που συμμετείχε σε ολυμπιακούς αλλά και ολυμπιονίκη καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο με την ελληνική ομάδα.

 

 
Στο κέντρο ο Δημήτριος Λούνδρας ανάμεσα σε δύο άλλους αθλητές των Ολ. Αγώνων του 1896.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι στους Αγώνες της Αθήνας σχεδόν τα δύο τρίτα που συμμετείχαν ήταν Έλληνες αθλητές ενώ στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετείχαν τρεις ομάδες όπου το χρυσό κατέκτησε η Γερμανία, το ασημένιο μία άλλη ελληνική ομάδα και ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος του οποίου η ομάδα απαρτίζονταν από τους  Χρυσάφη, Μητρόπουλο, Λούνδρα και Καρβελά την τρίτη.

Ο Λούνδρας στην συνέχεια σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη Ναυτική Ακαδημία, έλαβε μέρος και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους ενώ το 1940 τοποθετήθηκε ναυτικός διοικητής του Αιγαίου. Το 1945 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιναυάρχου. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1924 και  κατά διαστήματα όπως το 1932, το 1949 και το 1960.

Κατά την πρώτη σύσταση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιλέγηκε από τα Σκοπευτικά Σωματεία (με επικεφαλής τους  εκπροσώπους των ΠΣΕ, ΟΦΚΟ, Παναθηναϊκού και του Πανελληνίου) ως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Μαζί με τους Γεώργιο Βήχο, Νικόλαο Παπαρρόδου, Κωνσταντίνο Λυκούρη, Ευάγγελο Χρυσάφη κ.α. δημιούργησαν ένα ισχυρό πυρήνα της πρώτης διοικητικής σκοπευτικής υποδομής.

Ο Δημήτριος Λούνδρας πέθανε το 1971 ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο γιος του Κώστας υπήρξε σύζυγος της εκδότριας της Καθημερινής και της Μεσημβρινής και δημιουργού του περιοδικού Εικόνες, Ελένης Βλάχου.
 
Πηγή:
news247
 
 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...