Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (3η μέρα)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ανά ημέρα, αλλά και οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου

3η Ημέρα (8/8/2016)
Χρυσά Μετάλλια - 14
Καταδύσεις (συγχρονισμένοι ανδρών 10μ), Ξιφασκία (σπαθη γυναικών), Γυμναστική (ομαδικό ανδρών), Τζούντο (73kg ανδρών, 57kg γυναικών), Ράγκμπι (γυναικών), Σκοποβολή (άνδρες: 10μ αεροβόλο τουφέκι & τραπ), Κολύμβηση (άνδρες: 200μ ελεύθερο & 100μ ύπτιο, γυναίκες: 100μ ύπτιο & 100μ πρόσθιο), Άρση Βαρών (62kg ανδρών, 58kg γυναικών).

Η Κύπρος
Αρχή στην ιστιοπλοΐα γύρω στις 19:00 με τις πρώτες ιστιοδρομίες σε Laser και RS:X, όπου μετέχουν οι Κοντίδης και Καριόλου,  αντίστοιχα. Κάθε αγώνισμα περιλαμβάνει δέκα ιστιοδρομίες. Η κούρσα μεταλλίων για τον Καριόλου είναι στις 14 Αυγούστου και για τον Κοντίδη μια μέρα μετά.

H Eλλάδα
Η Βάσω Βουγιούκα μπαίνει στη μάχη της σπάθης και θέλει να κατακτήσει ότι της στέρησε το σπασμένο δόντι στο Λονδίνο. Στη μάχη για ένα μετάλλιο μπαίνουν η ιστιοπλόοι. Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες για μετάλλιο και ξεκινά τις προσπάθειες του στο RS:X όπως και η Τζέλι Σκαρλάτου.

Σημαντικό αγώνα δίνει η Εθνική πόλο ανδρών. Θα αντιμετωπίσει τη Σερβία και σε περίπτωση νίκης θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο της.

Στην κωπηλασία η τετράκωπος, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα αγωνιστεί στον προκριματικό όπου δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει την πρόκριση, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης θα αγωνιστεί στα 200 μέτρα πεταλούδα.

Highlights
- Mετά το Χρυσό στα 4Χ100μ ελεύθερο, το 19ο χρυσό και 23ο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Michael Phelps πέφτει στα προκριματικά και ημιτελικά στα 200μ. πεταλούδα.

- Στα 200μ ελεύθερο αγωνίζεται η Missy Franklin κάτοχος τεσσάρων χρυσών στο Λονδίνο, σε ηλικία 17 χρόνων. Είναι η πρώτη της εμφάνιση στο Ρίο.

- Στα 100μ πρόσθιο η Ruta Meilutyte -νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης της Λιθουανίας στο Λονδίνο, σε ηλικία 15 χρόνων, θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, στην  απουσία της  Ρωσίδας Yuliya Efimova, που είχε αποκλειστεί για 16 μήνες λόγω υπόθεσης ντόπινγκ (από το 2013 έως το 2015) και τέθηκε εκτός Αγώνων.

- Στη Γυμναστική θα διεξαχθεί ο τελικός του σύνθετου ομαδικού. Η Κίνα, κάτοχος των χρυσών από το 2008 και το 2012, έχασε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον τίτλο της από την Ιαπωνία και η μεταξύ τους «μάχη» αναμένεται «καυτή». Για μετάλλιο πάνε και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

- Στις καταδύσεις και στα 10μ., αγωνίζεται ο χρυσός το 2012, Βρετανός Tom Daley με παρτενέρ τον Dan Goodfellow. Ο Daley είναι φυσικά ικανότερος στις ατομικές καταδύσεις. 

- Aυστραλία - Καναδάς και Μ. Βρετανία - Ν. Ζηλανδία είναι τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Ράγκμπι γυναικών. Ο μεγάλος και ο μικρός τελικός θα ακολουθήσουν.

- Στο μπάσκετ, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη Βενεζουέλα.

4η Ημέρα (9/8/2016)
Άλλες δύο ιστιοδρομίες για Κοντίδη και Καριόλου στην τοποθεσία Guanabara Bay, στις 19:00.
 
5η Ημέρα (10/8/2016)
Πέμπτη και έκτη ιστιοδρομία για τον Κοντίδη. Ρεπό για τον Καριόλου.
 
6η Ημέρα (11/8/2016)
Ρεπό για τον Κοντίδη στα Laser, δύο ακόμα ιστιοδρομίες στα RS:X με τον Καριόλου.
 
7η Ημέρα (12/8/2016)
Πλήρης δράση για τα κυπριακά χρώματα αφού θα έχουμε 7η και 8 ιστιοδρομία για Κοντίδη και Καριόλου στον Guanabara Bay (19:00).
 
Ξεκίνημα στο Στίβο με τον Απόστολο Παρέλλη στον προκριματικό της Δισκοβολίας (16:00).
 
Ελπίδες για μετάλλιο με την Άντρη Ελευθερίου στο Σκιτ. Ο Ανδρέας Χάσικος αγωνίζεται στον προκριματικό του Σκιτ Ανδρών.
 
Ξημερώματα Δευτέρας η Ραμόνα Παπαϊωάννου ρίχνεται στη μάχη των 100μ.

πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)