Κερδίζει το στοίχημα που έβαλε το 2012 ο Πιέρος

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ στον Πειραιά σε βάρος του Ολυμπιακού δίνει πολλά στους γαλαζοκιτρίνους. Όχι μόνο από οικονομικής πλευράς – που σίγουρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας -, αλλά κυρίως δίνει πόντους στο πρεστίζ της ομάδας και ανεβάσει την ψυχολογία.

Μεγάλο λιθαράκι στην επίτευξη του πρώτου διπλού των γαλαζοκιτρίνων σε ευρωπαϊκό όμιλο έβαλε ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος επιθετικός πλέον πέρασε στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του και δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε το 2012.

Τότε, ως παίκτης του Ολυμπιακού και με το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ να είναι ακόμη προφορικό – για την απόκτησή του έριζε και η Ανόρθωση – δήλωνε αποφασισμένος να μπορέσει να διακριθεί σε ψηλό επίπεδο.
«Κάθε νέος ποδοσφαιριστής νιώθει χαρούμενος να αγωνίζεται σε πιο υψηλό επίπεδο και σε μεγαλύτερες ομάδες. Είναι ο στόχος ενός νεαρού ποδοσφαιριστή. Θα τα δίνω όλα, ούτως ώστε ο προπονητής να μου δώσει φανέλα βασικού και να αποδείξω τι αξίζω» ανάφερε σε συνέντευξη που μου είχε δώσει τον Δεκέμβρη 2012 με αφορμή τις φήμες για μεταγραφή του.

Ο Πιέρος Σωτηρίου εντάχθηκε στους γαλαζοκίτρινους το καλοκαίρι του 2013 – η συμφωνία είχε κλείσει από τον Ιανουάριο – και σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη κάθε προπονητή που κάθισε στον πάγκο της ομάδας της Λευκωσίας. Από την περσινή χρονιά λογίζεται όχι απλά μίας από τις πρώτες επιλογές αλλά βασικότατος.

Μπορεί να ευνοήθηκε και από την ανυπαρξία κάποιων ξένων επιθετικών που επιλέχθηκαν για την στελέχωση της επιθετικής γραμμής, αλλά παρουσιάστηκε ικανός να κουβαλήσει το δύσκολο ρόλο του βασικού στράικερ του ΑΠΟΕΛ.

Το σημαντικότερο είναι ότι χρόνο με το χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο, καθώς κερδίζει αυτοπεποίθηση λόγω της συχνής πλέον επαφής του τα δίχτυα. Με γκολ που έχουν και ουσιαστική σημασία για την ομάδα του.

Γι’ αυτό ο ΑΠΟΕΛ του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2020. Το θέμα για τον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος πείθει όλο και περισσότερους ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι να έχει συνέχεια στις καλές του επιδόσεις βελτιώνοντας κάποιες αδυναμίες – όπως τα κακά σταματήματα της μπάλας με το πόδι.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...