Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έδειξε η ιατροδικαστική για τον 16χρονο πυγμάχο

Πολύ βαρύ εγκεφαλικό τραύμα - ένα εύρημα που συντηρεί τις απορίες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου  δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση. 

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που ανέλαβε να εξετάσει τη σορό του άτυχου αθλητή μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι αυτό που διαπίστωσε είναι μια πολύ βαριά εγκεφαλική κάκωση που οδήγησε σε εγκεφαλική νέκρωση. Όπως είχαν πει στο protothema.gr ο πατέρας του ανήλικου αθλητή Δημήτρης Τόπαλος και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, Νίκος Γιδάκος, ο νεαρός αθλητής είχε λιποθυμικό επεισόδιο και χτύπησε στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου γυμναζόταν.

Σύμφωνα πάντως με ιατροδικαστικές πηγές, παρόμοιοι τραυματισμοί συμβαίνουν σε τροχαία ατυχήματα μετά από σφοδρές συγκρούσεις. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η πρώτη αξονική στην οποία υπεβλήθη ο Βασίλης Τόπαλος δείχνει κάποια ευρήματα για τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Στο επίκεντρο των ερευνών ο έμπειρος πυγμάχος

Η μαρτυρία του έμπειρου και μεγαλύτερου σε ηλικία πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο Βασίλης Τόπαλος σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, θα ρίξουν φως στα αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου, εκτιμούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο.

Ανάμεσά τους, ο έμπειρος και μεγαλύτεροs σε ηλικία πυγμάχος που φέρεται να αντιμετώπισε ο δεκαεξάχρονος σε αγώνα sparing. Αν και ο πατέρας του παιδιού επιμένει ότι πρόκειτο για ατύχημα, η μαρτυρία της γιαγιάς του δίνει ενδεχομένως άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του και πως είναι πιθανό να επιβαρύνθηκε από χτυπήματα που ενδεχομένως να δέχθηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο από τον αντίπαλο πυγμάχο ενώ προερχόταν από έντονη προπόνηση στο σάκο το προηγούμενο βράδυ όπως είπε ο πατέρας του στο protothema.gr.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε», τόνισε η γιαγιά του 16χρονου. 

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα, την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή  δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί. Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου θα γίνει αύριο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και η ταφή του στο νεκροταφείο Σχιστού.