Μεγάλο κύκλωμα trafficking-Κρατούσαν γυναίκες φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Συγγρού

Στην εξάρθρωση μεγάλου, διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας γυναικών που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 μέλη του κυκλώματος, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 15 γυναίκες, με καταγωγή από χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις οποίες το κύκλωμα κρατούσε φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αρχή του τέλους για τη «ροζ» δράση των Αλβανών βαρόνων ήταν όταν «τον Αύγουστο του 2022, περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία γυναικών, προερχόμενων από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τις παρασχεθείσες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών, όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους. ​Η περαιτέρω έρευνα της Υπηρεσίας μας συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών πράξεων (άρση απορρήτου επικοινωνιών – καταγραφή δραστηριότητας εκτός κατοικίας με συσκευές ήχου και εικόνας)».

Η αξιοποίηση του συνόλου των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών, σε συνδυασμό με το λοιπό προανακριτικό υλικό (καταγραφή δραστηριότητας εκτός κατοικίας, ένορκες καταθέσεις, αναζητήσεις στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Υπηρεσίας μας κ.λπ.), κατέδειξε την ύπαρξη εγκληματικής ομάδας, δομημένης και με διαρκή δράση, αποτελούμενης από περισσότερα των τριών πρόσωπα, τα μέλη της οποίας, από μη επακριβώς προσδιορισμένο στην προανάκριση χρόνο και πάντως τουλάχιστον από το Μάιο του 2022, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή και, εντός του πλαισίου δράσης της, επεδίωκαν τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων («Εγκληματική οργάνωση» και «Εμπορία Ανθρώπων»).

Το modus operandi

Οι έμπειροι αξιωματικοί και profilers της Ασφάλειας, στην «ακτινογραφία» της εγκληματικής οργάνωσης διαπίστωσαν πως τo modus operandi ειχε ως εξής: «Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο (call center) στην Αθήνα και επί της οδού (σ.σ: αναφέρεται η οδός). Εκεί εργάζονταν οι «τηλεφωνήτριες» της οργάνωσης, δυο αλλοδαπές και τρεις Ελληνίδες, κάθε μέρα και σε βάρδιες από την 11:00 ώρα έως την 06:00 ώρα της επομένης. Προς τούτο, χρησιμοποιούσαν εκ περιτροπής συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδέσεις αποκλειστικά για να κανονίζουν ερωτικά ραντεβού μεταξύ υποψήφιων «πελατών» και μεγάλου αριθμού εκδιδομένων γυναικών, που διαφημίζονταν μέσω της ιστοσελίδας (σ.σ: αναφέρεται η «ροζ» σελίδα). Οι ως άνω «τηλεφωνήτριες» επικοινωνούσαν με τους Αλβανούς μαφιόζους προς λήψη οδηγιών και κατευθύνσεων σχετικά με θέματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία του γραφείου, τους οδηγούς-μεταφορείς των εκδιδόμενων γυναικών, σχετικά με τις μεταφορές των εκδιδόμενων γυναικών στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους «πελάτες», την παρακράτηση από αυτές της εκάστοτε αμοιβής του γραφείου και λοιπά θέματα πληρωμών εξωτερικών συνεργατών και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου (σ.σ.: αναφέρεται το ξενοδοχείο) ή τους εξουσιοδοτημένους υπάλληλους του, σχετικά με τα ζητήματα διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, πληρωμής του ξενοδοχείου και χρήσης των δωματίων αυτού για ερωτικά ραντεβού των γυναικών με τους «πελάτες».

Στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους «πελάτες», οι «τηλεφωνήτριες» τους ενημέρωναν για την ιστοσελίδα στην οποία μπορούσαν να δουν τα προφίλ των εκδιδόμενων γυναικών, τα οποία (προφίλ) περιελάμβαναν ημίγυμνες φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρείχαν. Επιπλέον, οι «τηλεφωνήτριες» τους εξηγούσαν τις επιλογές συνεύρεσης με τις εκδιδόμενες γυναίκες τόσο στο ξενοδοχείο όπου αυτές διέμεναν («incall»), όσο και σε δικό τους χώρο ή άλλο ξενοδοχείο που αυτοί θα επέλεγαν («outcall»).

 

Σε ξενοδοχείο της Συγγρού η «φυλακή» των γυναικών-θυμάτων

Στη λεωφόρο Συγγρού βρίσκεται το ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού που είχε γίνει η «φυλακή» για τις γυναίκες-θύματα του διεθνούς κυκλώματος trafficking το οποίο εξαρθρώθηκε από τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και τις κολομβιανές Αρχές. Στα δωμάτιά του οι μαστροποί έκλειναν τα ραντεβού με τους πελάτες εξαναγκάζοντας νεαρές κοπέλες από χώρες της Λατινικής Αμερικής να συνευρίσκονται ερωτικά μαζί τους έναντι υψηλής αμοιβής.

Στη συνέχεια, τους αρπάζαν τα χρήματα που είχαν εισπράξει και τις κρατούσαν με τη βία στο ξενοδοχείο-βιτρίνα της λεωφόρου Συγγρού καθώς και σε δύο ακόμη ξενοδοχεία. Οι Αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από 15 κοπέλες, από την Κολομβία, την Βενεζουέλα, την Βραζιλία και το Μαρόκο, να βρίσκονται φυλακισμένες στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Τα μέλη του κυκλώματος τις έφεραν στην Ελλάδα υποσχόμενοι πως θα εργαστούν ως συνοδοί σε VIP πρόσωπα. Αντί αυτού, ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και υπό τη συνεχή παρακολούθηση των μαστροπών.

Το κύκλωμα διαφήμιζε τα θύματά του μέσω ροζ ιστοσελίδας και τα ραντεβού κανονίζονταν από το τηλεφωνικό κέντρο το οποίο είχαν αναλάβει τρεις γυναίκες. Ο 62χρονος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Συγγρού φιλοξενούσε τις κοπέλες και παρείχε το χώρο για τις ερωτικές συναντήσεις έναντι υψηλού ποσοστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της διασκέδασης με εστιατόρια ethnic κουζίνας στην Γλυφάδα και το Γκάζι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία