Κλείνει το μάτι στον ΑΠΟΕΛ η τύχη...

Απέναντι στη Σαχτάρ Ντονέτσκ ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει την Πέμπτη (11/7) τα φιλικά προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους. Παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις ελάχιστα πειστικές εμφανίσεις οι πρωταθλητές μπορούν να χαμογελούν, καθώς η τύχη φαίνεται να τους κλείνει το μάτι.

Όπως έγκαιρα και έγκυρα είχε αναλύσει-εξηγήσει με δημοσίευμά της η omada.com.cy, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν κάποιες πιθανότητες να είναι ισχυροί στην κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. θα διεξαχθεί με το πέρας του α' προκριματικού).

Ο λόγος ήταν απλός: στον γ' προκριματικό οι 12 ομάδες χωρίζονται σε έξι ισχυρές και έξι ανίσχυρες και αυτή τη στιγμή στο ταμπλό υπάρχουν έξι ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ (25.500), συν τον Άγιαξ (70.500) που εκκινεί ένα γύρο πριν τα πλέι οφ.

Κοπεγχάγη (31.000) και Ντινάμο Ζάγκρεμπ (29.500) εκκινούν -όπως και ο ΑΠΟΕΛ- από τον β' προκριματικό, άρα δεδομένα θα είναι στις ισχυρές τη στιγμή της κλήρωσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Σέλτικ μετά το εκτός έδρας 3-1 της επί του Σαράγεβο. Συνολικά, δηλαδή, τέσσερις θέσεις ισχυρών είναι καπαρωμένες (Άγιαξ, Κοπεγχάγη, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σέλτικ)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Η Σουτιέσκα απέδειξε το αυτονόητο στη Σλόβαν και έστειλε μήνυμα σε ΑΠΟΕΛ

Με τις άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στον α' προκριματικό και έχουν καλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι εξ ίσου ξεκαθαρισμένα. Η Αστάνα (27.500) επικράτησε εντός έδρας 1-0 της Κλουζ, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (31.000) έμεινε στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στην Πιαστ Γκλίβιτσε, ενώ η Λουντογκόρετς (27.000) ηττήθηκε εκτός έδρας 2-1 από τη Φερεντσβάρος.

Τρία ζευγάρια στην κόψη του ξυραφιού, δύο αποκλεισμοί ισχυρών το ζητούμενο για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, προκειμένου να μπει στην εξάδα των ισχυρών εν όψει της κλήρωσης του γ' προκριματικού γύρου. Ένα σενάριο που ελάχιστοι θεωρούσαν ρεαλιστικό μετά την κλήρωση του α' προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου