Κλείνει το μάτι στον ΑΠΟΕΛ η τύχη...

Απέναντι στη Σαχτάρ Ντονέτσκ ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει την Πέμπτη (11/7) τα φιλικά προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους. Παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις ελάχιστα πειστικές εμφανίσεις οι πρωταθλητές μπορούν να χαμογελούν, καθώς η τύχη φαίνεται να τους κλείνει το μάτι.

Όπως έγκαιρα και έγκυρα είχε αναλύσει-εξηγήσει με δημοσίευμά της η omada.com.cy, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν κάποιες πιθανότητες να είναι ισχυροί στην κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. θα διεξαχθεί με το πέρας του α' προκριματικού).

Ο λόγος ήταν απλός: στον γ' προκριματικό οι 12 ομάδες χωρίζονται σε έξι ισχυρές και έξι ανίσχυρες και αυτή τη στιγμή στο ταμπλό υπάρχουν έξι ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ (25.500), συν τον Άγιαξ (70.500) που εκκινεί ένα γύρο πριν τα πλέι οφ.

Κοπεγχάγη (31.000) και Ντινάμο Ζάγκρεμπ (29.500) εκκινούν -όπως και ο ΑΠΟΕΛ- από τον β' προκριματικό, άρα δεδομένα θα είναι στις ισχυρές τη στιγμή της κλήρωσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Σέλτικ μετά το εκτός έδρας 3-1 της επί του Σαράγεβο. Συνολικά, δηλαδή, τέσσερις θέσεις ισχυρών είναι καπαρωμένες (Άγιαξ, Κοπεγχάγη, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σέλτικ)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Η Σουτιέσκα απέδειξε το αυτονόητο στη Σλόβαν και έστειλε μήνυμα σε ΑΠΟΕΛ

Με τις άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στον α' προκριματικό και έχουν καλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι εξ ίσου ξεκαθαρισμένα. Η Αστάνα (27.500) επικράτησε εντός έδρας 1-0 της Κλουζ, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (31.000) έμεινε στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στην Πιαστ Γκλίβιτσε, ενώ η Λουντογκόρετς (27.000) ηττήθηκε εκτός έδρας 2-1 από τη Φερεντσβάρος.

Τρία ζευγάρια στην κόψη του ξυραφιού, δύο αποκλεισμοί ισχυρών το ζητούμενο για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, προκειμένου να μπει στην εξάδα των ισχυρών εν όψει της κλήρωσης του γ' προκριματικού γύρου. Ένα σενάριο που ελάχιστοι θεωρούσαν ρεαλιστικό μετά την κλήρωση του α' προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος