Μπίργκιτ Φίσερ: Η αθλήτρια των ρεκόρ (pics, vids)

Γεννήθηκε στο Βραδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας στις 25 Φεβρουαρίου του 1962, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η Φίσερ ήταν από μικρή στον αθλητισμό. Βασικά ήταν προϊόν αθλητικής ακαδημίας, κάτι το οποίο ήταν σύνηθες τότε λόγο του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ανατολική Γερμανία. Υπήρχαν πολλές αντίστοιχες ακαδημίας κάτι που εξηγεί απόλυτα την (τότε) κυριαρχία της Ανατολικής Γερμανίας στα Ολυμπιακά αθλήματα. Από τα 13 της κιόλας χρόνια έδειξε το ταλέντο της στον αθλητισμό, κάτι που την έκανε γυμνάστρια στο στρατό και αργότερα προβιβάστηκε σε ταγματάρχης.
 
Το 1980 έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια κανόε – καγιάκ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 500 μ. στο μονοθέσιο γυναικών. Στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος εξαιτίας του μποϊκοτάζ της Ανατολικής Γερμανίας στο θεσμό.Ακολούθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Σέουλ με την Φίσερ να «σαρώνει» τα μετάλλια κατακτώντας δύο χρυσά στα 500 μ. Διθέσιο και τετραθέσιο καγιάκ και ένα ασημένιο στα 500 μ. Μονοθέσιο.
 
Η Γερμανίδα αθλήτρια, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της, που απέκτησε από τον Γιόργκ Σμίντ επίσης πρωταθλητή στο καγιάκ.
 
Η επιστροφή της στην ενεργό δράση στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 ήταν εντυπωσιακή. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η Φίσερ κέρδισε το χρυσό στα 500 μ. Στο Μονοθέσιο και το ασημένιο στα 500 μ. Τετραθέσιο καγιάκ.
 
Συνέχισε προσθέτοντας δύο ακόμη μετάλλια στο παλμαρέ της στους Αγώνες της Ατλάντα τέσσερα χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα πήρε το χρυσό στα 500 μ. Στο τετραθέσιο γυναικών και το ασημένιο στα 500 μ. Στο διθέσιο. Το 2000 ήταν η δεύτερη φορά να αποσυρθεί αφού πρώτα θα ανέβαινε στο βάθρο για 9η και 10η φορά κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στα 500μ. Διθέσιο και 500 τετραθέσιο καγιάκ γυναικών.
 
Η αγάπη της για τον αθλητισμό και το… ραντεβού της με την ιστορία, την «ανάγκασαν» να επιστρέψει για τελευταία φορά. Στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, η Φίσερ κέρδισε το χρυσό στα 500 μ. Τετραθέσιο και το ασημένιο στα 500 μ. Διθέσιο, για να γίνει (στα 42) η γηραιότερη αθλήτρια καγιάκ που παίρνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
 

Οι διακρίσεις δεν σταματάνε εκεί για την Φίσερ. Η Γερμανίδα έχει επίσης κερδίσει 38 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καγιάκ την περίοδο μεταξύ 1978-2005, με τα 28 από αυτά να είναι χρυσά!  

 

 
 
 
 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)