Και μία δεύτερη φορά σαν τον παλιό στρατιώτη...

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου… Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς, πάτησε το πόδι του στο Κολόσσι για να δώσει το «κάτι παραπάνω» και να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στον Απόλλωνα, καθώς οι ιθύνοντες των κυανολεύκων έβλεπαν την ομάδα, στο τέλος της περασμένης σεζόν, να πηγαίνει μέχρι την πηγή αλλά να μην πίνει νερό.
 
Ο Σέρβος τεχνικός, ήταν αυτός που επιλέχθηκε από τη διοίκηση του Απόλλωνα για να παραλάβει τη σκυτάλη από τον Σωφρόνη Αυγουστή, ώστε να σπρώξει τους γαλάζιους της Λεμεσού στο επόμενο βήμα.  
 
Μετά τη βαριά ήττα από την Αϊντχόφεν και τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, πάρθηκαν αποφάσεις από τη διοίκηση της ομάδα, οι οποίες έφεραν ραγδαίες εξελίξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την  απομάκρυνση, από το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, του Κύπριου προπονητή, μετά από παρουσία στον πάγκο της ομάδας, για σχεδόν τρία χρόνια.

Το κεφάλαιο Ιβάν Βουκομάνοβιτς, θα αποτελέσει παρελθόν προτού γίνει καλά-καλά παρόν, αφού ο απολογισμός της ομάδας από την μέρα που κάθισε στον κυανόλευκο πάγκο, είναι μια νίκη απέναντι στην Πάφο, μια ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες με Ανόρθωση και Ομόνοια.

Κάτι το οποίο δεν άρεσε, ούτε στους διοικούντες αλλά ούτε και στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι είχαν αντιδράσει με την αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή και περίμενα αυτό το κάτι παραπάνω που διαμήνυσε πως ήθελε η διοίκηση.
 
Η ήττα από την Ανόρθωση, ήταν η κορυφή του παγόβουνου στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, αφού πέραν της κάκιστης εμφάνισης, έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στην κυριαρχία της αφηνιασμένης Κυρίας.

Αναμφίβολα, οι αρκετοί τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν την ομάδα της Λεμεσού τις τελευταίες εβδομάδες, έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Βουκομάνοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να κατσαρώσει το κατάλληλο πλάνο, ώστε η ομάδα να ανταποκριθεί στους στόχους της.
 
Ωστόσο, από την μια κρίθηκε νωρίς, από την άλλη όμως, με τα πρώτα του δείγματα οδήγησε ξανά τη διοίκηση του Απόλλωνα σε ριζικές αλλαγές, αφού η ομάδα θα έπρεπε να ανακάμψει το συντομότερο και δεν υπήρχε χρόνος για… πειράματα.  
 
Το δεδομένο ότι ο Απόλλωνας έδωσε τρία ντέρμπι και κατάφερε να πάρει μόνο ένα βαθμό, είναι πρωτοφανές, καθώς τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Λεμεσού έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, κάτι που αντικρούεται με το γεγονός πως έμεινε άσφαιρος για δύο απανωτά παιχνίδια και σε σύνολο τριών παιχνιδιών, σκόραρε μόλις ένα γκολ.
 
Αναμφίβολα, η δυναμική και ο τρόπος ποδοσφαίρου που έπαιζαν οι γαλάζιοι της Λεμεσού, επί καιρού Σωφρόνη Αυγουστή, είχε χαθεί, ενώ ήταν ολοφάνερο πως ο Σέρβος τεχνικός, δεν μπορούσε να δείξει πως είναι ικανός να διαχειριστεί μια ομάδα, όπως τον Απόλλωνα.

Στα τρία χρόνια που βρέθηκε στα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, ο Κύπριος προπονητής, κατάφερε να μεταφέρει το πάθος του γι’ αυτό που κάνει, τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και σε όλο το κόσμο της ομάδας. Παράλληλα, ο Σωφρόνης Αυγουστή έδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αγάπη που έχει για τον Απόλλωνα, κάτι που αγκαλιάστηκε και λατρεύτηκε από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομα του.
 
Για αυτό και η αποχώρηση του, έφερε θύελλα αντιδράσεων και έντονη κρητική στη διοίκηση. Και αφού το «κάτι παραπάνω» δεν ήρθε ποτέ από τον Σέρβο τεχνικό, η ιθύνοντες των κυανολεύκων επέστρεψαν στα… παλιά τους τα λημέρια και 35 μέρες μετά, έριξαν και πάλι άγκυρα στο λιμάνι του Σωφρόνη Αυγουστή.
 
Και έτσι, ο Κύπριος κόουτς επιστρέφει εκεί που αγαπήθηκε… Εκεί που κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα με άψογο τρόπο… Εκεί που μεγαλούργησε και έδωσε τη ψυχή του για το καλό της ομάδας του… Ο Σωφρόνης επιστρέφει ξανά, με μοναδικό σκοπό να επαναφέρει τους κυανόλευκους στο δρόμο της επιτυχίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αναμένει την τελική έγκριση του ΠτΔ για το Στέλιος Κυριακίδης ο ΚΟΑ-Οριστική η απόφαση για το Μακάρειο
Παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία στον αγώνα με την Ομόνοια-«Ήταν εχθρική διαιτησία»
Επιστρέφει στο ΓΣΠ ο Ολυμπιακός
Κόλλησε δεύτερη νίκη, υπέταξε τον Απόλλωνα και έκλεισε θέση στον τελικό η Πάφος
Αλύγιστη ΑΕΚ των δέκα παικτών, έστειλε εκτός κυπέλλου την Ομόνοια και έφυγε για τελικό
Δακρυγόνα πριν από το πρώτο σφύριγμα στο Απόλλων-Πάφος
Κοντά σε ανανέωση με τη Στεάουα ο Ηλίας Χαραλάμπους
Στα 18 εκ. ευρώ κοστολογείται η ανέγερση γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο
Συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Κωστή
Απίστευτες αποδόσεις στους επαναληπτικούς Κυπέλλου με €30 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet