Με την πληγή ανοικτή και το πρόβλημά του να… φωνάζει ότι δεν παίρνει πρωτάθλημα

Σε αχίλλειο πτέρνα του ΑΠΟΕΛ εξελίσσεται η αδυναμία του να σκοράρει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Οι γαλαζοκίτρινοι πέταξαν στα σκουπίδια άλλη μια ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή, σ’ ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Παντιλίμον.

Το πρόβλημα των πρωταθλητών να βρουν δίχτυα βγάζει μάτι και η αδυναμία στο σκοράρισμα δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων εβδομάδων.

Η έλλειψη αξιόπιστης λύσης στο σκοράρισμα είναι κάτι που φαίνεται από το καλοκαίρι, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ν’ ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα, αλλά να μην βρίσκει τελικά τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του θα σκοράρουν.

Η τακτική του Ελλαδίτη να παίξει χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ φαίνεται ότι του βγήκε – ειδικά στο πρώτο μισό – ωστόσο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και η ουσία είναι ότι ο σύλλογος της Λευκωσίας έχασε ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μια από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Ποδοσφαιριστές που σε αρκετές περιπτώσεις είχαν βοηθήσει με σημαντικά γκολ τον ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν (σ.σ. Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Εφραίμ), δεν κατάφεραν να βοηθήσουν μ' ένα γκολ ούτε σε αυτό το ντέρμπι. Για τον Ιορδανό μπορεί να γίνει μια μικρή εξαίρεση, αφού αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της Ομόνοιας. 

Η πραγματικότητα είναι ότι τα περιθώρια για τον ΑΠΟΕΛ στενεύουν εβδομάδα με εβδομάδα, αφού οι πολυπρωταθλητές δεν καταφέρνουν να κόψουν τη διαφορά, ενώ ο Απόλλωνας βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την τρίτη θέση.

Η πρεμιέρα των πλέι οφ βρίσκει τη λευκωσιάτικη ομάδα να ταξιδεύει στη Λεμεσό, στο πρώτο από τα δέκα ντέρμπι που θα δώσει, ενώ ουδείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει τεράστιο κίνητρο, αφού με νίκη προσπερνά τους γαλαζοκίτρινους.

Αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να βελτιωθεί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ στα επόμενα ντέρμπι - είτε με τη χρήση ενός συστήματος με το ψεύτικο εννιάρι, είτε με τη συνεισφορά των καθαρόαιμων στραίκερ που υπάρχουν στο ρόστερ, τότε θ' αυξηθούν οι πιθανότητές του για το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα να χάσει το... στέμμα του μετά από επτά συναπτά έτη είναι σενάριο που φαντάζει πλέον πέρα για πέρα αληθινό, όσο οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου το πιστεύουν ολοένα και περισσότερο. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)